Hoppa till sidans innehåll

Gävleborgsjakten & Uppsvenska Mästerskapen

11 DEC 2017 12:03
I helgen 2-3 december tävlade 7 lag från Sandvikens GA på Gävleborgsjakten och Uppsvenska mästerskapen i Gävle.
  • Uppdaterad: 13 DEC 2017 10:29

Under lördagen gick tävlingen Gävleborgsjakten i Gavlehov i Gävle, vilket är en tävling i regionen som går fyra gånger per år. Hudiksvall och Gävle har den på höstterminen och Sandviken och Söderhamn har den på våren. I den yngsta klassen, MT-yngre, tävlade 2 trupper från SGA, Trupp 4 och Mini-MT mot 10 andra lag. I denna klass ligger inte fokuset på resultaten utan på att ha roligt och för väldigt många av tjejerna var detta deras första tävling i gymnastik. Båda lagen gjorde en strålande insats och för Mini-MT räckte det hela vägen till guldmedaljen. – Detta hade vi inte alls förväntat oss, jag gråter av lycka, säger en av tränarna, Angelica, efter prisutdelningen.

På eftermiddagen var det dags för de lite äldre barnen och för Vuxenklassen, där SGA ställde upp med sin vuxentrupp. I vuxenklassen ska man vara 25år eller äldre och reglerna är detsamma som för de små barnen som tävlade under förmiddagen. Här var det bara Gävle och Sandviken som ställde upp med varsitt lag och efter 3 raka guld till Sandviken blev det nu vinst för Gävle.

Under söndagen var det dags för Uppsvenska Mästerskapen, som jämställs med ett regionsmästerskap. Här tävlar gymnaster från 10år som kommit lite längre inom gymnastiken. I klassen RT2 hade SGA 3 lag med, Trupp 3 samt två lag från MT-truppen. Här deltog 15 lag och konkurrensen var stenhård. Tyvärr blev det ingen pallplacering men både ledare och gymnast var riktigt nöjda med sin insats. – Vi är glada över att kunna ha två lag på den här nivån och det viktigaste för oss är att barnen är stolta över sin egna prestation, säger Sanna, ledare för MT-truppen.

På eftermiddagen var de dags för de svåraste klasserna RM1, 2 och 3 där SGA ställde upp med ett lag, RM-truppen, i klassen RM1. Laget hade en del missar i båda redskapen, tumbling och trampett, men gjorde en så pass stark insats i friståendet, dansen, att det räckte till ett silver. – Detta var så oväntat! Vi är så stolta över tjejerna som alltid, oavsett har en sån grym inställning till sporten och varandra och det visar sig på resultaten! Säger Rebecca, tränare för truppen.

Nästa mål är den stora Luciauppvisningen den 16e december på Jernvallen där hela 28 grupper ska vara med och visa upp sig!

 

 

Skribent: Sanna Virén
Epost: Adressen Gömd

Sandvikenbingo

 

Din-lokaltidning_med-Annonsb

intersport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Sandvikens Gymnastikavd - Gymnastik
Jernvallen, Sätragatan 15
81161 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026272301
E-post: gymnastik@sgakanslie...

Se all info