Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Gymnastikförbundet


I morgon torsdag tävlar Jonna i årets första världscup. Tävlingen går klockan 10,00 på morgonen svensk tid.
 
Nu kan ni läsa mer om alla fantastiska gymnaster i landslagen, inom manlig artistisk gymnastik, kvinnlig artistisk gymnastik, trampolin, rytmisk gymnastik samt truppgymnastik.
 
Inom Svensk Gymnastik finns en stor bredd av verksamheter och träningsformer. Vi tog en pratstund med Maria Lönn som är tränare inom rytmisk gymnastik och fick en vidgad bild av disciplinen.
 
Idag har Lina Sjöberg, Uppsala GF, och Oscar Smith, TK Levo, tävlat i världscupen i trampolin i Baku.
 
Gymnastikförbundet fick under hösten 2016 uppgifter om att en tränare i en förening inte ansågs vara lämplig. Efter ett antal insatser och samtal fattade Gymnastikförbundet i samverkan med berörda föreningar beslut om att genomföra en utredning.
 
I helgen blev det klartecken för Cassandra Pettersson och Alva Svennbeck att delta på världscupen i rytmisk gymnastik (World Cup) i Sofia, Bulgarien.
 
Vera Sport fortsätter att vara Gymnastikförbundets exklusiva part när det gäller tävlingsdräkter för landslagen i kvinnlig och manligt artistisk gymnastik, trampolin och DMT, samt truppgymnastik.
 
UPPDATERAD 15 februari. Nu är äntligen den internationella tävlingssäsongen i trampolin igång och först ut är världscupen i Baku.
 

Eurogym 2020 är igång

(2019-02-11 16:05)
 
Jonna Adlertegs första väldscupstävling är i nära antågande och hon får åka ända till Australien och Melbourne för att vara med på årets första världscup som går den 20-24 februari.
 
Gymnastikförbundets nationella kansli är placerat i fina lokaler på Södermalm i Stockholm. Det är en arbetsplats där aktivitet och rörelse ligger varmt om hjärtat.
 
 
Helgen 26 – 27 januari var det utvecklingshelg med träning i fokus på Bosön, den första av sitt slag. På plats fanns föreningar, Gymnastikförbundet och kommittéer - alla engagerade i utvecklingen av träningsverksamheten inom Svensk Gymnastik.
 
Vi vill påminna er om att skicka er årsrapport till Gymnastikförbundet, för perioden 1/1 – 31/12 2018, som är underlag för medlemsavgiften 2019.
 
Vi säger grattis till Lina Sjöberg och William Broman som idag får sina Elitidrottsstipendier från RF och Svenska Spel.
 

Sandvikenbingo

Din-lokaltidning_med-Annonsb

intersport

IF Metall

Sandvik Logo för tryck

Sandvikenhus

Atekdata

 

 

Postadress:
Sandvikens Gymnastikavd - Gymnastik
Jernvallen, Sätragatan 15
81161 Sandviken

Kontakt:
Tel: 026272301
E-post: gymnastik@sgakansliet.se

Se all info